Onze Vertellers

Elise van Riet

Ik houd van verre reizen, zowel in de reële als in de fantasiewereld. Het brengt me in contact met verhalen vol schoonheid, avontuur en wijsheden. En soms liggen de verhalen ook dichtbij huis, zo voor het oprapen. Ik wil ze graag met veel plezier en passie delen met anderen.
Info: elisevanriet@hetnet.nl

Lisette Steentjes

Ik ben gefascineerd door de helende kracht van verhalen. Hierin komen mijn passie voor verhalen en voor mensen bij elkaar. Als trainer en coach werk ik met mensen en hun verhaal. Als verhalenverteller laat ik het verhaal zijn werk doen. Met mijn beeldende manier van vertellen neem ik je mee het verhaal in.
Info: info@magischmoment.nl

Agnes Kroets

Ik hou heel veel van verhalen.
Ik lees, schrijf, luister en vertel ze graag.
Vooral (moderne) sprookjes hebben mijn voorkeur.
Info: agnesk@live.nl

Marianne Mattijsen

Mijn verhalen zijn beeldend, miniatuurtjes; soms poëtisch, soms met bijtende ironie;  ik houd van taal, wil uw binnenste oor strelen en u verwennen door het weergeven van mooie momenten, met humor aantippen wat ons, de mens, beweegt.
Info:  m.mattijsen@online.nl

Fred uit het Broek

Verhalen verbinden, ontroeren, laten je glimlachen of huiveren. En dat allemaal met minimale middelen: woorden, expressie en een mooi plot. Vertellen is fantastisch analoog. Het publiek is vrij te doen met het verhaal wat het wil: ieder heeft zo zijn eigen beelden bij het verhaal.
En toch…om in tropische sferen te blijven zeg ik dat mijn vertellen een interessante cocktail is van:
– Een ‘volwassen’ inhoud
– Met een vleug passie voor taal
– En een scheut expressie

Info: www.werkendeverhalen.nl of info@werkendeverhalen.nl

Vroeger wilde een buurmeisje best met mij mee naar het dorp fietsen om boodschappen te doen áls ik haar onderweg maar een verhaaltje vertelde. Toen putte ik uit de avonturen van Bill Bluf, Billy en Bessy Turf en de Verstrooide Professors. Ouder en wijzer geworden sprokkel ik een nieuw repertoire van verhalen bij elkaar met een (voor)liefde voor Zuiderzee- en Russische verhalen, maar een sprook is ook niet te versmaden, of een waar gebeurd verhaal of een verhaal (met een thema) dat u aandraagt of….en….

Info: meriamdeen@gmail.com

Petra Berkers

Heerlijk vind ik het dat alle verhalen die zich in mijn hoofd afspeelden, nu naar buiten komen als verteller. Ik maak graag zelf verhalen waarbij ik feiten verpak in verbeelding om zo een mooi verhaal te krijgen. Ik ben dol op oersprookjes, verhalen met een dubbele bodem, zij die troost bieden, maar ook verhalen met een vleugje humor!

Improviserend (samen) verhalen vertellen vind ik een heerlijke uitdaging!

Info: pleziermetlamier@me.com

Tom Roeling

Verhalen vertellen: een fantasiewereld, waar je zelf in kan stappen en waar je anderen in mee kan nemen. Vol onpeilbare dieptes en fraaie vergezichten, die je kunt uitdiepen of uitvlakken, zodat je voor iedereen een verhaal kunt vertellen, om te lachen, om kriebels in je buik van te krijgen, net voor of net over het randje. Daar wil in vertoeven, en ik hoop, dat je meegaat……

Als verteller heb ik op diverse plekken verteld, in theaters, musea, galerieën, maar ook bij mensen thuis, om bijvoorbeeld voor een jarige een passend verhaal te vertellen, zelf gemaakt of op maat gemaakt vanuit een bestaand verhaal.

Info: tom@roeling.nl

Jack Stoop

Ik ben gek op verhalen: ik lees ze graag, luister er graag naar en het liefst vertel ik verhalen!
Daarom treed ik graag op als verhalenverteller en breng dan sagen, mythen, legendes, sprookjes en andere volksverhalen ten gehore. Dit doe ik uiteraard met mijn stem, maar ook met mimiek en gebaren. Meestal vertel ik mijn verhalen in het Nederlands voor volwassenen maar desgewenst ook in het Engels of voor kinderen.


info: flierefluiter@jackstoop.eu

Femke Klein

Ik vertel verhalen voor kinderen en volwassenen: Seizoensverhalen, jaarfeestverhalen, scheppingsverhalen en vooral mooie verhalen!

Verder speel ik sfeervol poppenspel, o.a. tafelspel-voorstellingen met houten en vilten popjes en dieren, voor kinderen van 2 t/m 8 jaar.
Mijn specialisatie is het toegepast vertellen & toegepast poppenspel: voor speciaal (basis)onderwijs & voor zorginstellingen.
Mijn stijl kenmerkt zich door een rustige sfeer, liefdevol verteld en met mooie beelden. Met het vertellen van verhalen wil ik de wereld mooier maken, mijn verhalen lopen dan ook altijd goed af!

Info: https://vertelbedrijf.nl

Daphne van Gijtenbeek

Mijn naam is Daphne van Gijtenbeek. Zelf luister ik graag naar verhalen. Van verhalen over een grote epische geschiedenis, verhalen die je een nieuwe wereld of denkwijze meegeven of je heel hard laten lachen. Heerlijk even de werkelijkheid achter te laten en een andere in te gaan. Dat gevoel wil ik anderen ook geven. Mijn verhalen houden zich niet aan een bepaald thema, maar nemen je wel altijd even mee.

Info: dapje_do@hotmail.com